M&A SPECIALISTEN
TRIBU BETEKENT VOOR ONS GEDEELDE
NORMEN EN WAARDEN

Met de oprichting van ons eigen boutique M&A kantoor, heb ik de vrijheid genomen een nieuwe, moderne organisatie te creëren binnen de klassieke advocatuur, omdat ik denk dat het ook anders kan. Geen traditioneel organisatiemodel gebaseerd op hiërarchie, maar ruimte om te ondernemen en van elkaar te leren. Van team naar tribu.

Luc

Met de oprichting van ons eigen boutique M&A kantoor, heb ik de kans gegrepen om te gaan ondernemen. Ik vind het belangrijk dat binnen TRIBU een open cultuur heerst gebaseerd op vertrouwen. Hierdoor kan het team excelleren. Als het team bloeit, plukken cliënten hier de vruchten van.

Margriet

ONS TEAM

Luc Defaix

Luc Defaix

T: +31 (0)6 5204 8919

Advocaat en ondernemer

Vanaf 1992 ben ik werkzaam geweest bij verschillende grote advocatenkantoren als advocaat en partner. In die rol heb ik de vestiging van AKD in Eindhoven geleid en was ik vanaf 2016 eindverantwoordelijk voor de corporate/M&A praktijk van Pels Rijcken.

Van 2006 tot 2010 heb ik een korte uitstap gemaakt naar de managementinvesteringsmaatschappij Penguin Ventures. De operationele ervaring die ik in de private equity heb opgedaan als managing partner bij Penguin maakt mij een allround adviseur en sparringpartner. In het bijzonder in de sectoren technische-industrie en handel.

In het najaar van 2020 ontstonden de plannen voor de oprichting van TRIBU.

Corporate/M&A specialist

Ik heb ruime ervaring binnen de transactiepraktijk in brede zin. Tot mijn vaste cliënten behoren mid-market familiebedrijven, ondernemers en private equity. Binnen de private equity heb ik een bijzondere focus op family offices en groepen investeerders. Veel van mijn cliënten opereren internationaal.

Overige interesses

Jaarlijks verzorg ik het vak ‘legal M&A aspects‘, dat een onderdeel vormt van Business Valuation Course aan de Rotterdam School of Management. Daarnaast geef ik ook diverse gastcolleges aan masterstudenten van de rechtenfaculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Sinds september 2019 ben ik lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Kamerkoor.

Margriet de Soeten

Margriet de Soeten

T: +31 (0)6 1936 9114

Advocaat en ondernemer

Sinds 2014 ben ik werkzaam in de advocatuur. Mijn opleiding heb ik genoten bij De Brauw Blackstone Westbroek en in 2018 heb ik de overstap gemaakt naar Pels Rijcken om daar de corporate/M&A praktijk verder uit te bouwen. Deze stap heeft mijn wens aangewakkerd om te ondernemen en een team op te bouwen. Deze wens heb ik kunnen verwezenlijken door de oprichting van TRIBU in 2021.

Corporate/M&A specialist

Ik ben betrokken geweest bij een variëteit aan M&A transacties, uiteenlopend van grote internationale projecten tot aansprekende Nederlandse midmarket transacties. De afgelopen jaren heb ik eveneens veel ervaring opgedaan bij het opzetten van joint ventures en werknemersparticipaties. Ik heb ervaren dat bij dit type werk het doorgronden van de onderlinge verhoudingen en belangen cruciaal is. Ik zie het als mijn toegevoegde waarde cliënten ook bij dit aspect te helpen.

Vooral in veilingachtige processen en grote herstructureringen heb ik naast mijn rol als partijadviseur ook op regelmatige basis de rol van project manager vervuld.

Overige interesses

Sinds 2020 ben ik lid van NINTES, het netwerk voor talentvolle toekomstige bestuurders.

Jasper Cazemier

Jasper Cazemier

T: +31 (0)6 1181 9097

Advocaat

Sinds 2019 ben ik werkzaam als corporate/M&A advocaat. Ik ben opgeleid op de ondernemingsrechtsectie van Pels Rijcken. Per 1 oktober 2022 heb ik de overstap gemaakt naar TRIBU. De moderne aanpak en het ondernemende karakter van TRIBU sluiten uitstekend aan bij mijn visie op de advocatuur.

Corporate/M&A specialist

In uiteenlopende M&A transacties heb ik een divers scala aan cliënten geadviseerd. Deze transacties beslaan zowel grote internationale veilingtrajecten als Nederlandse transacties voor ondernemers, private equity, familiebedrijven en family offices. Hiernaast ben ik regelmatig betrokken geweest bij herstructureringen, vastgoedtransacties en andere ondernemingsrechtelijke vraagstukken.

Overige interesses

In het voorjaar en de zomer spendeer ik graag tijd op het water en neem ik deel aan wedstrijden op een lemsteraak.

ONZE NORMEN EN WAARDEN

Vertrouwen

/

Samenwerken

Ondernemen

Van elkaar leren

Tribu Legal

TRIBU is een gespecialiseerd advocatenkantoor gericht op ondernemers en investeerders.

De advocaten van TRIBU zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten en staan geregistreerd op het rechtsgebied ondernemingsrecht in het rechtsgebiedenregister.

Adres

Straatweg 220
3621 BZ Breukelen
Nederland

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Klachtenregeling

Contact

T: +31 (0)6 5204 8919
E: info@tribulegal.com

 

CONTACT

Een concrete vraag? Een strategische uitdaging? Of gewoon interesse? Neem contact met ons op.

7 + 11 =

CONTACT

A practical question? Strategic challenge? Or just interested in us and our business? Please, do not hesitate to contact us.

2 + 12 =